MENU

The Greek Sense Of Taste Creating At Its Highest Form

Chef Lefteris Lazarou and his team have curated a menu of signature Varoulko dishes using the finest raw materials. Each of them brings uniquely a medley of tastes and textures in perfect harmony to create a culinary experience that awakens all the senses. It’s art that you can taste.

Redefining Seafood As We Know It

Get a first taste of the Varoulko gastronomic identity by exploring our menu.

Σουπα | Soup |

  • Ψαρόσουπα με φρέσκια τομάτα, σφυρίδα, ζωμό από πετρόψαρα 16€

    Fish soup, fresh tomato, grouper, stonefish broth

  • Τοπιναμπούρ, γαρίδα κοιλάδος, καπνιστό σουσάμι, λάδι καραβίδας 18€

    Topinambur, red shrimp, smoked sesame, crayfish oil

Σαλατεσ | SALADS |

  • Ελληνική σαλάτα με τοματίνια, κάπαρη, κρίταμο, πιπεριά Φλωρίνης, μους φέτας 17€

    Greek salad , cherry tomatoes, capers, rock samphire, red Florina pepper, feta mousse

  • Σαλάτα με μαύρη κινόα, ψητές γαρίδες, μάνγκο, ρόδι, μαγιονέζα με τρούφα 19€

    Black quinoa salad, grilled shrimps, mango, pomegranate, truffle mayonnaise

  • Μελιτζάνα με καπνιστό χέλι, χλωρό ανθότυρο, κύμινο, φυστίκι Αιγίνης, χουρμά 19€

    Eggplant with smoked eel, fresh cream cheese, cumin, pistachio, dates

ΟΡΕΚΤΙΚΑ | STARTERS |

ΠΡΩΤΑ ΠΙΑΤΑ | FIRST DISHES |

  • Στρείδια ωμά (τεμ.) 9€

    Raw oysters (piece)

  • Μαριναρισμένο καρπάτσιο λαυράκι , πλιγούρι, εσπεριδοειδή, τζελ πόνζου, αυγά σολομού 17€

    Marinated sea bass carpaccio, bulgur wheat, citrus, ponzu gel, salmon eggs

  • Καρπάτσιο χταπόδι, καπνιστή φάβα, τσάτνει κάπαρης, πιπεριές, ελιά, μαύρο σκόρδο 18€

    Octapus carpaccio, smoked fava beans, caper chutney, peppers, olives, black garlic

  • Καρπάτσιο τόνου, μαύρο σκόρδο, λεμόνι, αφυδατωμένο καλαμπόκι, πίκλα κρεμμύδι 18€

    Tuna carpaccio, black garlic, lemon, dehydrated corn, ionion pickle

  • Παλαμίδα, σάλτσα δυόσμου, μάνγκο, ανανά, τζελ yuzu 19€

    Bonito tuna, spearmint, mango, pineapple sauce, yuzu gel

  • Μαριναρισμένη γαρίδα κοιλάδος, κρέμα μπρόκολου-δυόσμου, λεμόνι, πούδρα τόνου, κάσιους, κρεμμύδι, αφυδατωμένο αρακά 19€

    Marinated red shrimp, broccoli- spearmint cream, lemon, tuna powder, cashews, onion, dehydrated pea

  • Καβούρι, κρέμα αβοκάντο-μπρόκολο, αγγούρι, αυγά ρέγγας 19€

    Crabmeat, avocado-broccoli cream, cucumber, herring eggs

  • Χτένια σοτέ, κρούστα τσορίθο, πίκλα μάνγκο, νερό ντομάτας 21€

    Sautéed scallops,chorizo crust, mango pickle, tomato water

  • Κυδώνια αχνιστά, γλυκό κρασί Λήμνου, κουμκουάτ, tagliolini Cipriani 22€

    Steamed clams, Limnos sweet wine, kumquat, tagliolini Cipriani

  • Μύδια αχνιστά, ποσέ αχλάδι σε μπύρα, σαλικόρνια, αγκινάρες 18€

    Steamed mussels, poached pear in beer, salicornia, artichokes

  • Ψητή σουπιά με λαχανικά, σταφίδα μαύρη, κουκουνάρι, μους φέτας 22€

    Grilled cuttlefish with vegetables, black raisins, pine nuts, feta mousse

  • Φιλέτα τσιπούρας σε λεπτές φέτες ψωμιού με προζύμι, μους καπνιστής μελιτζάνας, πουρέ αρακά, μαρμελάδα ντομάτα, καρότο 19€

    Dorado fillet on thin slices of sourdough bread, smoked eggplant mousse,pea puree, tomato, carrot jam

  • Μπιφτέκι σφυρίδας με κρέμα πιπεριά Φλωρίνης, βασιλικό 19€

    Fish patty (grouper), Florina pepper cream, basil

  • Καλαμάρι* με pesto βασιλικού σε φωλιά πατάτας, κονφί ντομάτας, παρμεζάνα 21€

    Squid* pesto Genovese, potato nest, tomato confit, parmesan cheese

  • Καλαμάρι ψητό ελληνικής αλιείας, κρέμα από λαγόχορτα, ψητό μπροκολίνι, τζελ ούζου 22€

    Squid on the grill, salsify cream, roasted broccolini, ouzo gel

  • Γαρίδες ελληνικής αλιείας, κρασί, σκόρδο, μαϊντανό 25€

    Shrimps on wine sauce, garlic, parsley

ΚΥΡΙΩς ΠΙΑΤΑ | Main DISHES |

  • Κριθαράκι με γαρίδες*, γλυκό κρασί Λήμνου, μπούκοβο, παρμεζάνα 27€

    Orzo, shrimps*, Limnos sweet wine, dried hot red pepper flakes (boukovo), parmesan cheese

  • Ροφομακαρονάδα, κιμά γαρίδας, τοματίνια φούρνου 29€

    Linguini grouper, minced shrimp, cherry tomatoes

  • Ριζότο με σουπιά (μπορείτε να το ζητήσετε με το μελάνι της) 26€

    Cuttlefish risotto (Also served on its ink)

  • Ραβιόλι με καβούρι, ψητές γαρίδες, αγκινάρες, κρέμα αρακά, τσιμιτσούρ 27€

    Ravioli with crabmeat, grilled shrimps, artichokes, chimichurri

  • Μπαρμπούνι σοτέ, καπνιστή σελινόριζα, σαλικόρνια, ούζο, μαρμελάδα λευκού σκόρδου 32€

    Sautéed red mullet, smoked celeriac, salicornia, ouzo, white garlic jam

  • Ψωμί / άτομο 4€

    Bread per person

  • Εμφιαλωμένο νερό Θεόνη 1lt 3.90€

    Mineral water Theoni 1It

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ | VEGETERIAN MENU |

  • Σούπα τοπιναμπούρ, λαχανικά 12€

    Topinambur soup, vegetables

  • Σαλάτα με μαύρη κινόα, μάνγκο, μαγιονέζα με τρούφα 15€

    Black quinoa salad, mango, truffle mayonnaise

  • Μελιτζάνα, χλωρό ανθότυρο, κύμινο, φυστίκι Αιγίνης, χουρμά 15€

    Eggplant, fresh cream cheese, cumin, pistachio, dates

  • Ψητά μπροκολίνια, κρέμα λαγόχορτo, καπνιστό σουσάμι 15€

    Roasted broccolini, salsify cream, smoked sesame

  • Ριζότο με άγρια αγκινάρα Τήνου, μαύρη τρούφα 18€

    Risotto with artichoke from Tinos, black truffle

  • Γκιόζα με λαχανικά, κρέμα αρακά 16€

    Gyoza with vegetables, pea cream

  • Ψωμί / άτομο 4€

    Bread per person

  • Εμφιαλωμένο νερό Θεόνη 1lt 3.90€

    Mineral water Theoni 1It

ΓΛΥΚΑ | DESSERTS |

Pastry chef Θεόδωρος Μωυσίδης

* * *

Degustation menu 9 course | €115

**11 courses | € 135

VAT is included

  • NV Canard Duchene Brut Champagne

    Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay | A.O.C. Champagne, France

  • 2022 Domaine Cachat - Ocquidant, Ladoix

    Chardonnay | A.C. Ladoix, France

  • 2022 Domaines Ott, By.Ott Rose

    Cinsault, Grenache, Syrah | Côtes de Provence, France

  • **2022 Bairaktaris Estate, Sustainable Roditis

    Roditis | P.G.I. Peloponnese, Greece

  • 2022 Lyrarakis Winery, Armi

    Thrapsathiri | P.G.I. Crete, Greece

  • NV Clos Mont - Blanc, Cava Rose Brut

    Trepat | D.O. Catalunya, Spain

  • **2021 Thymiopoulos Vineyards, Earth & Sky

    Xinomavro | P.D.O. Naousa, Greece

  • 2019 Domaine Marjan Simčič, Sauvignon Vert Opoka Cru

    Sauvignon Vert | Goriška Brda, Slovenia

  • 2015 Alpha Estate Assyrtiko Single Block “Aghia Kiriaki”

    Assyrtiko | P.G.I. Florina, Greece

  • NV Nopera Estate, Epitome

    Muscat of Samos | P.D.O. Samos, Greece

* * *

Wine pairing 8 glasses | € 75

** 10 glasses | € 90

VAT is included

Our Know-How

EXPERTISE IN A BITE

Through their love for fish, seafood, local tastes and the finest Greek raw materials, Chef Lefteris Lazarou and his team have created a menu with dishes that exude ingenuity and are a true testament to Varoulko’s legacy. Starting with the implementation of elite techniques and the use of the freshest raw materials, the result cannot be anything less than effortless tastiness.