Varoulko

Μενού για Μεσημέρι

| ΣΟΥΠΑ |

Ψαρόσουπα με φρέσκια ντομάτα, ζωμό από πετρόψαρα και μικρά κομμάτια ψαριού

     | ΣΑΛΑΤΕΣ |

Χωριάτικη σαλάτα με τοματίνια, τυρί φέτα, αγγουράκι Κνωσού, φρέσκο κρεμμυδάκι, ελιές Καλαμών, πιπεριά πράσινη, καπαρόφυλλα  με χαρουποπαξίμαδα

Σταμναγκάθι ζεστό με λαδολέμονο, γλυκιά χλωρή μυζήθρα και σάλτσα από χαρουπόμελο

Βιολογική σαλάτα με χέλι καπνιστό και βινεγκρέτ γιαούρτι – δυόσμο

| ΚΡΥΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ |

Ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λεμόνι

Ρεγγοσαλάτα με φιλέτο καπνιστής ρέγκας, σοταρισμένο κρεμμύδι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδo και λεμόνι

Χταπόδι ξιδάτο

Λακέρδα με γλυκό κρεμμύδι και chives

Μαριναρισμένο λαυράκι με σταμναγκάθι

Γαύρος μαρινάτος με ντομάτα και μαϊντανό

| ΖΕΣΤΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ |

Μύδια αχνιστά με λαδολέμονο

Μύδια σαγανάκι με τυρί φέτα, λαδορίγανη, χυμό λεμονιού

Κυδώνια αχνιστά με Λημνιό κρασί, σκόρδο και μαϊντανό

Τραγανά ψαράκια σε λεπτές φέτες ψωμιού με προζύμι,

με μους καπνιστής μελιτζάνας

Καλαμάρι τηγανιτό

Ψητή σουπιά με καραμελωμένη φακή και σάλτσα πορτοκάλι

Χταπόδι ψητό

Καλαμάρι ψητό

Μπαρμπούνια ή κουτσομούρες, ανάλογα την προμήθεια της ημέρας

 | ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ |

Κριθαράκι με καραβίδα ή γαρίδα με λημνιό κρασί,

μπούκοβο και παρμεζάνα

 Γαρίδες με ντοματίνια, φέτα, ούζο και βασιλικό

Γαρίδες σβησμένες με κρασί, γλυκό σκόρδο και μαϊντανό

Πεσκανδρίτσα αχνιστή με κρεμμύδια, σέλινο,

πιπεριά και extra παρθένο ελαιόλαδο

Ψάρια ψητά

Το λάδι που χρησιμοποιείται για την παρασκευή των προϊόντων είναι

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κριτσά 0.3 ψυχρής έκθλιψης